Οι Άγγελοι, Οι Άγιοι και η Πλάση

Dark Forest

Απόσπασμα από ένα work in progress


Η Πλάση κρύβει πολλά μυστήρια και πολλά μυστικά και πολλούς που τα μελετούν. Οι περισσότεροι τους όμως συμφωνούν σε κάποιες βασικές παραδοχές αναφορικά με την Πλάση και το πώς λειτουργεί. Όπως για παράδειγμα στο πώς δημιουργήθηκε.

Στην αρχή, πριν την Πλάση, υπήρχε ο Δημιουργός, το πρώτο Ον που υπήρξε. Από αυτόν δημιουργήθηκε ολόκληρη η Πλάση, το χώμα, το νερό, ο ήλιος το φεγγάρι και τα αστέρια, αλλά και όλες οι πτυχώσεις της όπως το Αλλού και ο Αιθέρας. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, αν και διαφωνούν στις λεπτομέρειες. Άλλοι λένε ότι το έκανε από αγάπη για τον άνθρωπο, άλλοι από ματαιοδοξία, άλλοι για να πολεμήσει τον προαιώνιο αντίπαλο. Υπάρχει μέχρι και η κυνική θεωρία, που λέει ότι το έκανε επειδη σκυλοβαριόταν, αν και η Εκκλησία του Δημιουργού τη θεωρεί άκρως αιρετική.

Οι περισσότερες βέβαια συμφωνούν πως, για να τον βοηθήσουν στη λειτουργία των όσων έφτιαξε, δημιούργησε τους πιστούς του βοηθούς, τους Αγγέλους και τις Μητέρες, αν και από σέκτα σε σέκτα ο αριθμός τους αλλάζει, με την επίσημη Εκκλησία να αναγνωρίζει Εννιά Αγγέλους και Εννιά Μητέρες, με τους τρεις Αγγέλους των Λάκκων και τον Άρχοντα του Αλλού να αναφέρονται διακριτικά χωρίς να λατρεύονται.

Κάθε ένας από τους Αγγέλους και τις Μητέρες κυβερνούν και από έναν ευρύ τομέα.. Έτσι για παράδειγμα ο Κάλαχραντ είναι ο Άγγελος του Θανάτου, ο Μάνχαρ ο Άγγελος της Γνώσης και η Μάραελ η Μητέρα των δασών.

Από κάτω τους, στην επουράνια ιεραρχία, βρίσκονται οι διάφοροι Άγιοι, πνεύματα που ελέγχουν μικρές περιοχές, όπως μία θάλασσα, μία πόλη ή ένα δάσος. Στην υπηρεσία των πνευμάτων αυτών υπάρχουν και κατώτερα πλάσματα, οι υπηρέτες τους.

Αφού δημιούργησε την Πλάση, ο Δημιουργός λέγεται ότι πήρε το Όνομά του και το έσπασε σε συλλαβές. Από κάθε συλλαβή έφτιαξε και μία μικρή Φλόγα. Γύρω από τις Φλόγες αυτές δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι. Και το τελευταίο του αυτό δημιούργημα τον εξάντλησε τόσο πολύ που έπεσε αμέσως σε ύπνο βαθύ μέχρι να αναπληρώσει τις δυνάμεις Του. Και για να το πετύχει αυτό ζήτησε από τα δημιουργήματά του να του επιστρέψουν τη Δύναμη της Φλόγας τους μέσω της προσευχής.

Έτσι, οι άνθρωποι όφειλαν να προσεύχονται στους Αγίους, τους Αγγέλους και τις Μητέρες και μέσα από την προσευχή, η δύναμη από τις Φλόγες τους θα επέστρεφε στο Δημιουργό αναζωογονώντας του.

Όχι βέβαια ότι η προσευχή γινόταν πάντα ακριβώς έτσι…

Σχολιάστε ελεύθερα