2018 και αναγνωστικές προκλήσεις

An open book

Σας εύχομαι ένα χαρούμενο και δημιουργικό 2018, γεμάτο με προκλήσεις που θα μας κάνουν καλύτερους.

Και μιας και μιλάμε για προκλήσεις, συνηθίζεται κάθε χρόνο εμείς οι αναγνώστες να λαμβάνουμε μέρος σε μία σειρά από αναγνωστικές προκλήσεις, παιχνίδια όπου πρέπει να διαβάσουμε βιβλία ανά κατηγορία.

Οι προκλήσεις αυτές έχουν ενδιαφέρον: σε αναγκάζουν να βγεις από την αναγνωστική σου γωνίτσα και να εξερευνήσεις τον κόσμο που υπάρχει εκεί έξω. Χωρίς αναγνωστικές προκλήσεις, τα προηγούμενα χρόνια θα είχα χάσει την ευκαιρία να διαβάσω πολλά και καταπληκτικά βιβλία (ή να διαβάσω επιτέλους κάποια βιβλία που σάπιζαν στα ράφια της βιβλιοθήκης μου). Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε τι διάβασα το 2012, το 2013, το 2014, το 2015, 2016 και τη χρονιά που μας πέρασε και δεν ήταν μόνο προκλήσεις για τα πόσα βιβλία θα διάβαζα, αλλά και μια σειρά από θεματικά παιχνίδια σε διάφορους ιστότοπους (πχ στο sff.gr) ή και μόνος μου (πχ νομίζω το 2016 προσπάθησα να έχω τον ίδιο περίπου αριθμό βιβλίων fantasy, ΕΦ και τρόμου – με καταπληκτική αποτυχία).

Τέλεια! Τι προκλήσεις θα δοκιμάσεις φέτος;

Εεεε… καμία.

Σίγουρα, αγαπητέ αναγνώστη, θα με περνάς για ψυχοπαθή. Από πάνω λέω πόσο ωραίο είναι να βγαίνεις από το comfort zone σου και να δοκιμάζεις νέα πράγματα και πώς τα διάφορα παιχνίδια σε αναγκάζουν να κάνεις ακριβώς αυτό.

Από την άλλη όμως, σε περιορίζουν. Υπάρχουν μέρες που θες απλά να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο, αλλά δε χωράει στη λίστα που έχεις να συμπληρώσεις. Υπάρχουν μήνες που θες να διαβάσεις δύο τεράστια βιβλία. Είναι όμως πιο απλό για τη λίστα σου να ξεπετάξεις πέντε μικρά. Ίσως και να αγοράσεις και δύο βιβλία που τα είχες βάλει στο μάτι, αλλά είχες πολλά αδιάβαστα. Και αυτό είναι πρόβλημα για κάποιον σαν εμένα που έχει τριψήφιο αριθμό αδιάβαστων βιβλίων.

Hoard of books
Here be dragons!

Όχι, φέτος θέλω απλά να διαβάσω καλά βιβλία. Βιβλία που ΘΕΛΩ να διαβάσω! Βιβλία που ξέρω ότι θα με κάνουν καλύτερο σαν αναγνώστη, σαν συγγραφέα, σαν άνθρωπο (και σύντομα θα δείτε περισσότερα από αυτά στην σχετική κατηγορία)

Εσείς, τι αναγνωστικό πρόγραμμα έχετε για φέτος;

Σχολιάστε ελεύθερα